Omgeving en accommodaties:

Tal van wandel- en fietsroutes, huifkarrentochten: vertrek van hieruit voor het recent uitgewerkte fiets- en wandelnetwerk.
1000km fiets- en wandelplezier langs de leukste hoekjes en charmantste dorpjes van de Westhoek!
Een ideale start voor een actieve vakantie: Ieper (frontstreek en Bellewaerde); de West-Vlaamse Bergen, Frans-Vlaanderen (op een boogscheut van de franse grens), de Kust amper op 25km en een skipiste!

Wij tippen vooral op een deugddoende, ontspannen vakantie voor de gasten met het vereiste comfort in een groen, rustig kader. Dit laatste wordt ons geboden door het vlakbij gelegen 100Ha grote bos: de Galgebossen, een pracht van een natuurgebied te midden de velden, met tal van accommodaties er rond: fiets-, wandel- en ruiterpaden. Een buur organiseert zelfs huifkarrentochten.

Nu het laatste jaar van de herdenking van de oorlog 1914-1918 aangebroken is wil ik, als bijgeschoolde WO I- partner,  je graag ten gepaste tijde informeren over de evenementen en de bezienswaardigheden.  Hierbij verwijs ik ook graag naar de site www.flandersfields.be.  Trouwens Harry Patch, de laatste Engelse oud-strijder overleden op  111 jaar,  vond hier meermaals zijn stek telkens hij  België bezocht.

Wie het “natter” wil, kan ofwel naar Dikkebus- en Zillebekevijver of naar het gloednieuw zwembad te Poperinge, het leukste waterparadijs van de Westhoek. Beleef heel wat aquafun met een golfslagbad, wildwaterkreek, aquatunnel, glijbaan met lichteffecten …
En voor de grote plas naar de zee (amper 25km vandaan). Wie meer winterpret wil, kan in Komen terecht, waar het grootste skipiste-oord van België geopend is.

Beleving in Poperinge 2018:

Raadpleeg de evenementenkalender via Toerisme Poperinge

Aanraders:
Weekend van het volkscafé: 14 april tot 15 april 2018.
Fietszoektocht ‘Tournée Locale’: 20 mei tot 30 september 2018 Een verrassende en uitdagende fietszoektocht vanuit Poperinge via Watou en Westvleteren. Meer info: www.hopmuseum.be

 4-daagse van de IJzer: 23 aug 2018.
Op donderdag 23 augustus strijkt de Vierdaagse van de IJzer opnieuw neer in Poperinge. Je kan in de hoppestad verschillende afstanden wandelen: 8, 16, 24 of 32 km. Langs het parcours zorgen lokale horecazaken en Defensie voor bevoorrading. Het landschap van de Westhoek en zijn oorlogsverleden zijn de groene draad door deze sfeervolle wandeltocht. Andere gaststeden van dit wandelevenement zijn Ieper, Diksmuide en Koksijde.

voor verdere info raadpleeg www.toerismepoperinge.be/nl/evenementen