Bezienswaardigheden

Omgeving en accommodaties:

Tal van wandel- en fietsroutes, huifkarrentochten: vertrek van hieruit voor het recent uitgewerkte fiets- en wandelnetwerk.
1000km fiets- en wandelplezier langs de leukste hoekjes en charmantste dorpjes van de Westhoek!
Een ideale start voor een actieve vakantie: Ieper (frontstreek en Bellewaerde); de West-Vlaamse Bergen, Frans-Vlaanderen (op een boogscheut van de franse grens), de Kust amper op 25km en een skipiste!

Wij tippen vooral op een deugddoende, ontspannen vakantie voor de gasten met het vereiste comfort in een groen, rustig kader. Dit laatste wordt ons geboden door het vlakbij gelegen l00Ha grote bos: de Galgebossen, een pracht van een natuurgebied temidden de velden, met tal van accommodaties er rond: fiets-, wandel- en ruiterpaden. Een buur organiseert zelfs huifkarrentochten.

Halverwege de herdenking van de oorlog 1914-1918 wil ik, als bijgeschoolde WO I- partner,  je graag ten gepaste tijde informeren over de evenementen en de bezienswaardigheden.  Hierbij verwijs ik ook graag naar de site www.flandersfields.be.  Trouwens Harry Patch, de laatste Engelse oud-strijder overleden op  111 jaar ,  vond hier zijn stek telkens hij  België bezocht.

Wie het “natter” wil, kan ofwel naar Dikkebus- en Zillebekevijver of naar het gloednieuw zwembad te Poperinge, het leukste waterparadijs van de Westhoek. Beleef heel wat aquafun met een golfslagbad, wildwaterkreek, aquatunnel, glijbaan met lichteffecten …
En voor de grote plas naar de zee (amper 25km vandaan). Wie meer winterpret wil, kan in Komen terecht, waar het grootste skipiste-oord van België geopend is.

Beleving in Poperinge 2017:

Expo “Tournée Locale, Westhoekbieren: 22 april tot 30 november 2017

Tentoonstelling ‘Lucien De Gheus: 15 mei tot 15 september 2017

Fotozoektocht ‘ Neuzen in het Hopmuseum 1 juni tot 30 september 2017

Expo ‘totale oorlog in Vlaanderen’: 3 juni tot 31 december 2017

Kunstzomer Watou 17: van 1 juli-3 september 2017 www.kunstenfestivalwatou.be

‘Vive Labeur’ WO I tentoonstelling  in de Gasthuiskapel :
1 juli-17 september 2017 www.poperinge14-18.be

Hopfeesten en hopkoninginverkiezing 15-17 september 2017

voor verdere info raadpleeg www.toerismepoperinge.be/nl/evenementen