Home

Holiday farm ‘Het Predikherenhof’

An old large farmers house, in a distinctive country style, situated in the famous ‘Hoppeland’ at the borders of the forest called  ‘Galgebossen’. It is an active farmers business, where you can experience the rhythm of the country live with a warmly chat with the host family or farmers Paul and Aniek. Very rural… landscaped garden and pond,….. horses stables.

A sublime holiday resort, where tranquility, the charm of the countryside and the beautiful scenery invite you to an unforgettable and satisfying holiday for young and old!

This attractive B & B residence offers guest rooms and is also wheelchair accessible. After awakening you can enjoy a delicious breakfast buffet. Host Aniek spoils you with home-made farm and regional products.

 

The holiday home is rentable in a whole for groups: ideal accommodation, spacious stay with fitted professional kitchen. Prices on request.

The rooms have all the comforts:
There are six double rooms (two with individual children’s room on the mezzanine) and a 4-person room, together good to welcome 18-24 people.
The rooms are equipped with bathroom with shower, sink and toilet.
The rustically furnished dining and living room, with TV, reading corner and fireplace, radiates a rural atmosphere.

Historiek

De hoeve draagt de naam “Predikherenhof’ naar het gehucht waar ze gegrondvest is nu. ‘De Preekhere’.

HISTORIEK ‘de Preekhere’

Preekheer (de). Eene wijk en bosschen tusschen Elverdinghe, Poperinghe en Vlamertinghe.

Preekheere. Eene wijk tusschen Poperinghe, Elverdinghe en Vlamertinghe gelegen. Zij herinnert misschien heden nog de plaats, waar pater Willem, gewezen augustijn van Dortrecht, zijne geuzenpreeken hield. s.d. (Poper. 50)

De Preekhere 1900. Eene plaats, waar na 1566 een hervormde tempel zou gestaan hebben te Elverdinghe. 1908 (Gesch. Elverd., 56) bosch genaamd dePreekheer te Poperinghe. Jan 1910.

Preekheerhoek (de). Eene plaats in de bosschen, tusschen Poperinghe, Elverdinghe en Vlamertinghe te Elverdinghe. 1900

HISTORIEK ‘het Predikherenhof’

De oorspronkelijke gebouwen: het woonhuis, met aanliggende stallingen (de paarden- en koestal) met daar tegenover de schuur en bij de oprit de hoppekeet , werden gebouwd door de toenmalige eigenaar de edele heer Capron in 1897. Het werd een modelhoeve voor die tijd: een rundveestal voorzien van een voedergang. Het woonhuis had ruime vertrekken nl. 5 slaapkamers, een ruime kelder en een zolder, met boven de paardenstal een kamer voor de menner. Het geheel werd oerdegelijke gebouwd en vertoont na een eeuw nog geen slijtage. Het bedrijf werd toendertijd uitgebaat door de familie Bamelis, die onderdak vond in bouwvallige vertrekken, gelegen aan de ‘Hoge brokke’. Die gebouwen zijn inmiddels verdwenen, enkel de open waterput resteert nog.

De bouwmaterialen voor dit bedrijf werden door boer Bamelis met paard en kar aangevoerd via een kilometerlange aardeweg, die tot 1950 de enige dienstweg was. Het OCMW van leper kwam in het bezit door schenking van het eigendom van de Heer Capron na zijn dood. Dit verklaart de rood-witte kleur van de hoeve. De eerste verbetering werd verwezenlijkt in het najaar van 1949 door een kortere verbinding met de openbare weg aan te leggen. Onder het beheer van Omer Soenen werd een loods, een nieuwe rundveestal en een varkensstal opgetrokken en verdween de mestvaalt van de binnenhofplaats.
Onder impuls van het OCMW van leper kreeg de hoeve de naam “Predikherenhof’. Markant detail: alle hofsteden van hun Patrimonium kregen een naam en typeerden zich door de rood-witte kleur.
In 1978 nam Paul Soenen het beheer over en werd de bouwvallige hoppekeet tot woning gerenoveerd voor zijn ouders, die tot op heden hier hun intrek nemen. Voor het bergen van stro, aardappelen, voederbieten en het landbouwmateriaal werd in 1985 een loods gebouwd. In 1994 werd de hofplaats en een deel van de landerijen aangekocht, gezien het OCMW overgaat tot verkoop van hun hofsteden.

De boerderij bij Het Predikherenhof

Verblijf in een sfeervol kader met prachtige tuin, vijver en zonneterras.
Ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Weleens in slaap gewiegd door het geruis van het bos en gewekt door vogelzang? Dit kan bij ons, Het Predikherenhof, een vakantiehoeve en actief landbouwbedrijf aan de rand van de Galgebossen.
Ervaar het ritme van het boerenleven en fun voor de kids.
Bij de dieren, op de tractor,…

 

Een mooie parel in de Westhoek
Proeven van de lekkerste choco ooit…
De geboorte meemaken van een kalfje…
De charme van een wondermooie streek…
De gastvrijheid en de hartelijkheid van de familie Soenen.
Verwend worden met (h)eerlijke maaltijden…
Wij hebben het allemaal mogen meemaken

Bezienswaardigheden

Omgeving en accommodaties:

Tal van wandel- en fietsroutes, huifkarrentochten: vertrek van hieruit voor het recent uitgewerkte fiets- en wandelnetwerk.
1000km fiets- en wandelplezier langs de leukste hoekjes en charmantste dorpjes van de Westhoek!
Een ideale start voor een actieve vakantie: Ieper (frontstreek en Bellewaerde); de West-Vlaamse Bergen, Frans-Vlaanderen (op een boogscheut van de franse grens), de Kust amper op 25km en een skipiste!

Wij tippen vooral op een deugddoende, ontspannen vakantie voor de gasten met het vereiste comfort in een groen, rustig kader. Dit laatste wordt ons geboden door het vlakbij gelegen l00Ha grote bos: de Galgebossen, een pracht van een natuurgebied temidden de velden, met tal van accommodaties er rond: fiets-, wandel- en ruiterpaden. Een buur organiseert zelfs huifkarrentochten.

Halverwege de herdenking van de oorlog 1914-1918 wil ik, als bijgeschoolde WO I- partner,  je graag ten gepaste tijde informeren over de evenementen en de bezienswaardigheden.  Hierbij verwijs ik ook graag naar de site www.flandersfields.be.  Trouwens Harry Patch, de laatste Engelse oud-strijder overleden op  111 jaar ,  vond hier zijn stek telkens hij  België bezocht.

Wie het “natter” wil, kan ofwel naar Dikkebus- en Zillebekevijver of naar het gloednieuw zwembad te Poperinge, het leukste waterparadijs van de Westhoek. Beleef heel wat aquafun met een golfslagbad, wildwaterkreek, aquatunnel, glijbaan met lichteffecten …
En voor de grote plas naar de zee (amper 25km vandaan). Wie meer winterpret wil, kan in Komen terecht, waar het grootste skipiste-oord van België geopend is.

Beleving in Poperinge 2017:

Expo “Tournée Locale, Westhoekbieren: 22 april tot 30 november 2017

Tentoonstelling ‘Lucien De Gheus: 15 mei tot 15 september 2017

Fotozoektocht ‘ Neuzen in het Hopmuseum 1 juni tot 30 september 2017

Expo ‘totale oorlog in Vlaanderen’: 3 juni tot 31 december 2017

Kunstzomer Watou 17: van 1 juli-3 september 2017 www.kunstenfestivalwatou.be

‘Vive Labeur’ WO I tentoonstelling  in de Gasthuiskapel :
1 juli-17 september 2017 www.poperinge14-18.be

Hopfeesten en hopkoninginverkiezing 15-17 september 2017

voor verdere info raadpleeg www.toerismepoperinge.be/nl/evenementen

 

Rates

An old large farmers house, in a distinctive country style, situated in the famous ‘Hoppeland’ at the borders of the forest called  ‘Galgebossen’ which is nearby the French border.

Our rates

Guestroom with extended buffet breakfast

1 night double room: € 44
For a stay of minimal 2 nights, price per person per night.
For a stay of seven nights we offer 7=6 to pay.

For the kids:
0-3 year: free, 3-14 year: € 22, childbed: € 5
Children < 3 year who sleep in an adult 1- of 2-person bed: € 22.
(together in a room with the parents, price per person per night).

Addition:
Single : € 10, in 2-person bed € 20
1 night: € 10 per person
(not availalble in the weekends from march until september)

Rest day is on sundays and Belgium holidays from 11am,  arrivals possible on reservation!

In extended weekends, the rooms are only availalble for the whole weekend.

Rates inclusive touristtax: € 1,50 per person per night (adults and children > 12 year).

Vespa Rental

Rent your Vespa at holiday farm ‘Predikherenhof’

Rent a Vespa and enjoy the beautiful scenery in the ‘Westhoek’; The beautiful ‘Heuvelland’, a trip to the sea through rural, idyllic villages, the front region with its traces of the Great War … and so many more that stimulate your senses.

The Vespa’s can be rented half a day or a full day and can also be booked as an overnight stay at ‘Predikherenhof’.

With its 125cc, the Vespa is ideal to defend the West Flemish hills (even with 2 people) or to snore a day to the sea.
In short, discover the ‘Westhoek’ in Italian style with a legendary Vespa.

Vespa arrangement

  • 2 nights with breakfast buffet for 2 persons.
  • 1 day touring with  1 Vespa for 2 persons.
  • ‘westhoek’ profit-pass
  • bad wheather-warranty
  • tourist roadmap

€ 290,00 per room

Mail of visit the website for all info:
info@vespa-ride.be                       www.vespa-ride.be