100 Year War

1. Poperinge and the Great War

Daytrips with guide for minimal 20 persons and upto 50 persons.
Visit the Talbot House – WOI site cityhall & deadcells – The Lijssenthoek Military Cemetery – Pool of Peace – Bayernwald in Wijtschate and the Peace tower in Mesen.
Visit in combination wih reception coffee-thee and lunch.
For info see ‘Poperinge in den Grooten oorlog’

2. Diverse arrangementen met beleving in en rond’ Poperinge in den Grooten Oorlog.

contacteer ‘Arrangementen Poperinge en den Grooten Oorlog ‘ via Toerisme Poperinge.

3. Talrijke oorlogsites

zie ‘Toerisme Poperinge’

4. Vonk & Zonen:

Ijzer 2018: fietstocht poperinge-Kemmel-Poperinge
21 april 2018 100 jaar na de Groote Oorlog fietsen 8 dichters een week langs de frontlijn. Ze trekken van Nieuwpoort naar Poperinge en staan stil bij monumenten, begraafplaatsen, loopgraven en onbekende herdenkingsplekken. Het publiek stapt mee op de fiets: onder begeleiding van de dichters rijden ze een etappe van 10u tot 16u (inclusief lunch). ‘s Avonds brengen ze hulde op de manier die ze het best kennen: met poëzie.
De voorstelling in Talbot House vormt de feestelijke afsluiter van project ‘IJzer 2018’ (20u-23u). Een unieke literaire voorstelling met bekroonde dichters als Max Temmerman, Maud Vanhauwaert, Eva Gerlach en Andy Fierens.

5. Tijdelijke tentoonstelling ‘Shut up’ de evacuatie van Talbot House in 1918

21 mei tot 9 oktober
www.toerismepoperinge.be

6. Tentoonstelling:

Heelkracht/Healing -Belgische verpleegsters tijdens de Eerste WO
30 juni tot 16 september 2018.

7. Vergeten Volkscafé vélotocht

21 juli 2018 Een Poperingse gids neemt je mee op sleeptouw langs vergeten volkscafeetjes, vertelt over de Poperingse couleur locale, staat stil bij het WO 1-verleden en laat je kennismaken met de hop.

8. World War one home front

10 oktober tot 15 december 2018 Britse kunsttentoonstelling waarin aan de hand van haakwerk het verhaal van WO I wordt verteld. In een aantal werken worden de oorlogsjaren en verschillende aspecten van de oorlog geïnterpreteerd vanaf het thuisfront.

9. Coming World Remember Me

Project 600.000 beeldjes=600.000 slachtoffers op Belgische bodem. Er kunnen nog beeldjes in klei gemaakt worden in het atelier in het Onthaalcentrum van de Kazematten. Op het einde van de Herdenkingsperiode komen alle beeldjes samen in een land-art installatie van kunstenaar Koen Van Mechelen in het Provinciaal Domein De Palingbeek. Voor 5 euro word je Peter of Meter van je eigen beeldje en word je gelinkt aan één van de
600.00 slachtoffers van de Namenlijst, een lijst samengesteld door het In Flanders Fields Museum.

10. WATERFRONT

WAT IS HET WATERFRONT?
Het Waterfront wordt de opener van de editie 2018 en vindt plaats over een afstand van 21 kilometer, van de havengeul in Zeebrugge tot de havengeul in Oostende, op vrijdag 29 juni 2018 om 19u. Het evenement wordt rechtstreeks uitgezonden op Canvas vanaf 19u en wil vooral de aandacht vestigen op de toekomst, de hoop en verzoening.
Schrijf je nu in!
Raadpleeg verder de kalender van GoneWest 2018 !